Секции

19 April 2024 11:21

Ден на траур в Украйна в памет на жертвите на катастрофата с украинския самолет в Иран

Ден на траур в Украйна в памет на жертвите на катастрофата с украинския самолет в Иран. Президентът на страната Владимир Зеленски изказа съболезнования на близките на загиналите и обеща пълната подкрепа на страната. Вчера самолет Боинг 737 на Украинските международни авиолинии се разби малко след излитането от „Имам Хомейни“ в Техеран. На борда на машината е имало 176 пътници и екипаж. Няма оцелели.

Иранските спасителни служби откриха двете черни кутии на самолета. Води се разследване за установяване на причините за катастрофата. Една от версиите е техническа повреда, но представители на Международните украински авиолинии съобщиха, че самолетът е бил в изправност.

Инструктури на двамата пилоти пък категорично отхвърлиха и версията за човешка грешка. По думите им двамата летци са имали достатъчно опит и биха се справили без проблеми, ако единият двигател откаже. Заради сложността на маршрута, за този полет са били избрани най-добрите пилоти и най-опитния екипаж, който не би допуснал грешка.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче