Секции

20 April 2024 00:00

Снежни виелици в американския Североизток и в Канада

Над 830 полета бяха отменени на летищата в Чикаго заради снежна буря, съобщиха летищните власти.

Около 470 полета са задържани на летищата „О’Хара“ и „Мидуей“. Пътниците са посъветвани да проверят ситуацията в авиокомпаниите, преди да се отправят към летищата.

Силен сняг започна да вали в Чикаго в петък. Очаква се през нощта в събота снежната покривка да стигне 12.5 сантиметра. Издадени са предупреждения за пориви на вятъра до 13.5 метра в секунда.

Снежни виелици удариха и атлантическото крайбрежие на Канада. Поривите на вятъра достигат до 120 км/ч. Заради обилния снеговалеж и бурния вятър властите обявиха извънредно положение в няколко града в провинциите Нюфаундленд и Лабрадор. Хиляди хора са останали без ток, съобщи компанията оператор. Видеозаписи и снимки в социалните медии показват драматичните метеорологични условия и как снегорини се борят, за да изчистят пътищата. На места са натрупани преспи, минаващи метър на височина.

Кметът на град Сейнт Джон, столица на Нюфаундленд, разпореди всички магазини да останат затворени и посъветва хората да си останат по домовете, докато отмине най-лошото.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун