Секции

28 March 2024 10:36

Мощни бури с градушки и порои удариха Австралия, има опасност от наводнения

След мощните пожари, изпепелили голяма част от Австралия, континентът е заплашен от нова стихия. Синоптиците предупредиха, че на места заради проливните дъждове и бурите, които ще продължат през следващите поне три дни, са възможни тежки наводнения.

Мощните бури и проливните дъждове в Австралия помогнаха за потушаването на голяма част от неконтролируемите пожари. Синоптиците обаче предупредиха, че огромното количество дъжд в щата Виктория може да предизвика тежки наводнения.

Заради скъсани далекопроводни жици заради лошото време на места няма ток. Затворени са и централни пътища заради придошлите води. Съобщава се за паднали градушки, като ледените късове са били с размерите на топки за голф.

Издадено е предупреждение за гръмотевични бури за района на Виктория с очаквани бурни ветрове и обилни валежи, които ще продължат през следващите поне три дни. на територията на щата бушуват все още най-малко 14 пожара. В Нов Южен Уелс, който е най-гъсто населения щат в Австралия, горят 69 пожара. Очаква се валежите да помогнат за по-бързото им овладяване. В щата Куинсланд в издадено предупреждение към живеещите в крайбрежните райони, където се очакват високи приливни вълни и бурен вятър.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче