Секции

26 April 2024 02:31

Продължава разпространението на коронавируса, първи случай и в Португалия

Първи случай на зараза с новия коронавирус беше регистриран в Португалия, съобщиха от здравното министерство на страната. Пациентът е пристигнал от китайския град Ухан. Настанен е в болница в Лисабон и засега състоянието му е стабилно.

Съмнения и за първи случай в Канада. У 50-годишен пациент, завърнал се от Китай също са открити признаци на тежката пневмония. Мъжът е приет в болница за изследвания. В Москва също са приети пациенти с признаци на новия коронавирус. Седем души с висока температура и остра респираторна инфекция са постъпили в болница. Всички те са китайски граждани, отседнали в хотел в руската столица. До момента броят на заразените с новия опасен вирус в Китай се увеличи до 1975. Починалите са 56 души. първи случаи на заразени съобщиха вече 14 други държави. Междувременно китайските власти решиха да сложат под карантина още 3 големи града. В 15-милионния Тиендзин се спират всички автобусни превози до и от града, за да спре разпространението на вируса. В другите два – Сиан и Шантоу властите призовават пристигащите да не влизат в тези градове.

Най-високото ниво на извънредна ситуация вече е обявено в 30 китайски провинции с общо население от над 1 милиард и 300 милиона души.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче