Секции

19 April 2024 10:32

Тежка зимна обстановка и на Балканите

Лошото време предизвика усложнена пътна обстановка в съседните на България Гърция и Румъния. Поради силни ветрове са спрени фериботните линии Килин – Порос – Кефалоня и Перама – Саламина. Очаква се снеговалеж в Северна Гърция и в планинските и полупланински части на страната. Националната метеорологична служба насочва гражданите да се консултират с пристанищните власти по места преди да пътуват заради честата промяна на обстановката и евентуална забрана за корабоплаване.

В Румъния заради обилни снеговалежи и бурен вятър се създава хаос по пътищата. Много влакове са спрени от движение, затворени са училища, а хиляди хора са останали без ток, съобщава Медиафакс. Движението по магистрала А2 Букурещ-Констанца е спряно, затворени са 28 национални пътища, а на пет други са наложени ограничения за тонажа на превозните средства. Три влака с десетки пътници са блокирани в снега в източния окръг Браила, а хиляди хора от различни населени места останаха без електричество.

В Букурещ скоростта на вятъра достигна 80 километра в час, съборени са множество дървета, части от покриви и парчета от мазилка, пострадали са голям брой автомобили. Пожарникарите са се намесили в над 100 ситуации в столицата и околния окръг Илфов.

Общо 131 населени места в цялата страна са с прекъснато електричество. В източните окръзи Браила и Тулча са отменени учебните часове.

В Словения също духа ураганен вятър. В град Целе рекламно пано падна върху германска гражданка и я нарани.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче