Секции

25 April 2024 22:14

Паника и презапасяване с храни в Сингапур, в Китай се опитват да контролират доставките

След като властите в Сингапур повишиха степента на опасност на най-високото ниво – червено заради коронавируса, а броя на заразените нарасна, това до доведе до истинска истерия сред населението. Страхът накара хората панически да пазаруват хранителни продукти и санитарни стоки. В десетки магазини основни продукти като ориз и нудли свършиха, а рафтовете бяха буквално опразнени. Дълги опашки се извиха в супермаркетите, докато хората се презапасяваха от страх да не останат без провизии, ако останат под карантина.

На много места в Китай властите предприеха мерки за да гарантират производството и снабдяването със зеленчуци и месо по време на кампанията за справяне с коронавируса.

В Нанджинг 7 000 души купуват зеленчуци ежедневно от местния фермерски пазар. Те носят задължителните маски и от тях се изисква да си мерят температурата преди да влязат. Пазарът осигурява над 400 вида зеленчуци и птичи продукти. Оборотът е около 70% от това, което е било преди настъпването на китайската нова година, а цените са относително стабилни. В град Ласа, произведеното от местните ферми – 16 вида пресни зеленчуци се изпраща в съседните градове. За тях пък пристигат 1500 тона плодове и зеленчуци и 1200 тона замразено пилешко и говеждо месо.

Зао Куан, отговорник в фермерска компания в Тибет:

„От 30-ти януари товарим между 3 и 5 камиона всеки ден, което е между 90 и 120 тона продукти. Караме ги до югозападната провинция Сихуан, за да гарантираме достатъчно хранителни доставки там“.

В източната провинция Фуджиян около 20 хиляди прасета и 26 хиляди тона морски дарове се подготвят, за да бъдат доставени в други райони. В град Хефей само една ферма осигурява 80% от консумираните зеленчуци в града.

Уанг Пинг, представител на местна ферма:

„Предоставяното количество зеленчуци е 2 хиляди тона на ден, а цените на продуктите са доста стабилни“.

В столицата Пекин, цените в супермаркетите също са относително стабилни, защото засега няма истерия за презапасяване с хранителни продукти. Китай затяга контрола по пазарите за да поддържа ред и да спира разпространението на коронавируса.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.


Хорхе Букай