Секции

29 March 2024 08:43

Мощната буря Сиара предизвика истински транспортен хаос в Севеозападна Европа

Мощната буря Сиара, която през уикенда удари Великобритания и Ирландия, предизвика истински транспортен хаос в Северозападна Европа в началото на работната седмица. В Обединеното кралство буреносните ветрове оставиха 62 хиляди домакинства без ток. В Ирландия на тъмно все още са 10 хиляди домакинства. Продължава да е в сила предупреждението за опасно време от сняг и проливен леден дъжд на Острова. На места, особено в крайбрежните райони, има големи наводнения. Отменени са стотици полети заради бурните ветрове със скорост от около 150 километра в час. Спрени са влаковете – не работят и фериботните връзки между Дувър и Кале.

В Северна Франция е обявен оранжев код заради бурята, а хората бяха посъветвани да избягват крайбрежието заради високи приливни вълни.В Белгия също е обявен оранжев код заради Сиара. Над 60 полета от летището в Брюксел бяха отменени. В белгийската столица се съобщава за повалени от бурята дървета и щети по сгради. Заради ветровете, които на моменти достигаха силата на ураган, турбините на най-голямата електрическа централа за вятърна енергия в страната, бяха изключени, заради опасения за сигурността.

В германия националния железопътен превозвач Дойче бан спря движението на влаковете си по едни от най-натоварените маршрути. Влак, движещ се между Амстердам иберли, с 350 пътници, се удари в паднало на релсите дърво. За щастие няма пострадали, а композицията достигна германската столица само с два часа закъснение. Летищета във Франфурт, Берлин, Мюнхен, Кьолн, Дюселдорф и Хановер, отмениха десетки полети. Амстердмаското летище Схипхол, третото най-натоварено в Европа, също беше засегнато от бурята.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче