Секции

29 March 2024 13:37

Заради коронавируса в Италия спряха снимките на седмата част на „Мисията невъзможна“

Отмениха снимките на седмата част на култовата поредица Мисията невъзможна, с участието на холивудската звезда Том Круз, които трябваше да започнат в Италия. Причината, избухналата зараза от коронавируса, която блокира страната. От Парамаунт пикчърс съобщиха, че на членовете на екипа, който трябваше да е във Венеция през следващите три седмици, е било разрешено да се приберат вкъщи до нормализиране на ситуацията. Все още не е ясно дали забавянето на снимките ще се отрази на графика на продукцията, която е планирано да излезе по кината в края на юли догодина.

Италианските власти съобщиха, че в страната са регистрирани общо 229 случая – най-големият брой заразени пациенти в Европа. Коронавирусът взе седем жертви, но лекари призоваха обществеността към спокойствие, тъй като е отчетено забавяне на разпространението на болестта след пика на нови случаи през уикенда.

Междувременно испанските власти съобщиха, че на Канарските острови е открит човек, заразен с Ковид-19. Досега в страната имаше само два регистрирани случая на болестта, като и двамата пациенти оздравяха и бяха изписани. Заболелият е мъж, който влязъл на испанска територия от Италия.

Световната здравна организация предупреди, че светът трябва да се подготви за възможна пандемия от новия коронавирус.

Тедрос Гебрейесус – генерален директор на СЗО:

„Този вирус има потенциала да се превърне в глобална пандемия. Но все още случаят не е такъв. Внезапното повишаване на новорегистрираните случаи е обезпокоително. Но ние трябва да се основаваме на факти, а не на страховете си. А употребата на думата пандемия към момента не съответства на фактите“.

Броят на починалите в континентален Китай, страната огнище на заразата достигна близо 2 670 души. Общо заразените са над 80 150 души, а случаите на напълно излекувани – са над 27 650 души.

В Хонконг има 74 случая и двама починали, а в Макао 10 заболели от вируса. Другите големи центрове на заразата са Япония, Южна Корея, Иран и Италия.

В световен мащаб реагираха и борсите. В Ню Йорк и Лондон индексите „Дау Джоунс” и „Стандард енд Пуърс“ понесоха най-тежките си загуби за последните две години. Подобно беше положението и с пазарите в Азия.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Е, не може всеки ден да ти се случва нещо незабравимо, но пък няма да имаш и за какво да се оплакваш. ;)