Секции

26 April 2024 01:08

Световната банка отпуска 12 млрд. долара за борба с коронавируса

Световната банка представи пакет от 12 милиарда долара помощ, който ще осигури бързи средства за подпомагане на страните в борбата с епидемията от коронавируса. Целта е да се осигурят бързи и ефективни действия, които да отговарят на нуждите на страните, съобщи президентът на институцията Дейвид Малпас. По думите му е от изключително значение да се „признае допълнителната тежест за бедните страни“, най-малко оборудвани в борбата за предотвратяване на разпространението на вируса COVID-19.

Средствата, някои от които са насочени към най-бедните държави в света, могат да бъдат използвани за медицинско оборудване или здравни услуги и ще включват експертни съвети, се казва в изявление на банката Фейсбук също ще помага. Фейсбук също ще помага безвъзмездно на Световната здравна организация да публикува безплатно съобщения за ситуацията с коронавируса и ще премахва фалшивата информация за заболяването, заяви ръководителят на компанията Марк Зукърбърг. Ако потребителят търси в социалната мрежа нещо, свързано с вируса, ще получи съобщение, което да го препрати в сайта на СЗО или на страницата на териториалния орган по здравеопазване. По този начин ще може да получи актуална информация за заболяването. Предоставяме на Организацията възможност да публикуват толкова безплатни съобщения, колкото са им необходими, за да се реагира на коронавируса, заяви Зукърбърг.

Мрежата предоставя подкрепа и на други организации и световни експерти в областта на здравеопазването. Фейсбук премахва разпространението на фалшива и вредна информация, теории за световен заговор, както и реклами на продукти, обещаващи да излекуват заболяването.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче