Секции

28 September 2020 14:14

Тръмп: Хидроксихлорохин и азитромицин може да променят историята на медицината

Комбинация от лекарствата хидроксихлорохин и азитромицин "има реален шанс да се окаже ключова в цялата история на медицината". Това написа в акаунта си в Twitter американският президент Доналд Тръмп. "Службата за храните и лекарствата извърши огромна работа - благодаря ви!", написа още Тръмп.

През последните дни все повече страни по света възлагат огромни надежди на препарати, базирани на хлорохинът. В тази връзка, българското правителство забрани износа на хинин, който може да се използва като суровина за производството на лекарството. Азитромицинът пък е антибиотик, който се дава в комбинация, за да се предотврати развитието на бактериална инфекция в условията на вирусната бронхопневмония. За това потвърди днес и началникът на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Хидроксихлорохинът и азитромицинът не са нови препарати. Лекарите ги използват от години за заболявания несвързани с КОВИД-19.

/Източник: actualno.com; снимка: / Gulliver/Getty Images /

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Не забравяй, че дори и да не помниш какво си правил предната вечер, винаги ще се намери приятел с камера, който да ти напомни за нещата, които не е трябвало да правиш.