Секции

19 April 2024 14:57

Отново сблъсъци по гръцко-турската граница

Част от бежанците, които се събраха на границата между Гърция и Турция продължават опитите си да пресекат незаконно браздата, в търсене на по-добър живот в Европа. Напрежението отново доведе до използване на сила, за да бъдат отблъснати. И турските и гръцките сили изстреляха сълзотворен газ от двете страни на границата срещу голяма група мигранти, които атакуваха пункта.

Турската полиция отвърна, след като гръцките сили изстреляха сълзотворен газ по мигранти, които играят футбол на границата, обясни турски служител по сигурността. Гръцките власти не коментираха ситуацията. Десетки хиляди мигранти се опитват да влязат в Гърция, която е външна граница на Европейския съюз, след като Турция обяви на 28 февруари, че вече няма да ги задържи на своя територия като част от споразумението за бежанците от 2016 г. с Брюксел в замяна на помощта от ЕС. Европейският съюз призова Турция да спре мигрантите от Афганистан, Пакистан и Африка, както и от Сирия, опитващи се да преминат незаконно границата.

Гърция използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да спре мигрантите. След бърза ескалация на напрежението и двете страни изпратиха войски и подсилиха силите си за сигурност на границата. Анкара обвини гръцките сили в разстрел на четирима мигранти на границата, твърдение, което Атина категорично отрича.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай