Секции

29 March 2024 02:33

Китай вдига забраната за придвижване в провинция Хубей, но без град Ухан

Централната китайска провинция Хубей, където за първи път се появи смъртоносният коронавирус, ще вдигне ограниченията за пътуване след два месеца в изолация, съобщиха местните власти. Здравите жители ще могат да напуснат провинцията от полунощ във вторник, докато град Ухан, първоначалният епицентър на епидемията, ще премахне ограниченията от 8 април.

Всички 107 пункта за проверка за потенциални заразени в града са затворени. Автобуси започнаха да се движат от понеделник сутрин, превозвайки работници обратно по работните им места. Постепенно бизнесът се събужда след карантината.

Ян Хубао – служител на транспортна компания:

„Обществената компания ни дава плановете за превозване ден за ден и ние организираме превоза на работници по безопасен начин“.

Същевременно в Китай се увеличиха почти двойно т.нар. „внесени“ случаи на COVID-19.

Затова от 25 март всички пътници, пристигащи в Пекин от чужбина, ще бъдат подлагани на РНК тест за коронавирус SARS-CoV-2, както и на карантина и наблюдение.

Китайските здравни власти съобщиха във вторник за нов дневен рекорд на внесени от чужбина случаи на коронавирус – 74, спрямо 39 ден по-рано. С тях общият брой на „вносните“ случаи достига 427. Бяха докладвани и 4 местни инфекции, като една от тях е в град Ухан, където 5 поредни дни нямаше нови заразени.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче