Секции

19 April 2024 02:54

10 000 нови случая на заразени с коронавирус в САЩ само за ден

10 хиляди нови случая на заразени с коронавирус в САЩ само за ден. Здравните власти съобщиха, че броят на заболелите на територията на цялата страната е надхвърлил 69 000 души.

През последното денонощие починалите са 947 души, с което общият брой на смъртните случаи достигна 1 041. Съединените щати са на трето място по брой потвърдени случаи на Ковид-19 след Китай и Италия.

Най-сериозно е положението в щата Ню Йорк, който се превърна в огнище на заразата. Пред манхатънската болница Белвю беше създадена временна морга, а полицията патрулира по опустелите заради карантината улици на Голямата ябълка, призовавайки хората да спазват социална дистанция.

Болниците вече изпитват затруднения с недостига на медицински материали и респираторни апарати, а опасенията са, че легловата база през следващите дни ще бъде изчерпана, защото се очаква пик на новозаболелите.

Междувременно американският Сенат прие единодушно пакет за стимулиране на икономиката за преодоляване на пандемията от коронавирус за 2,2 трилиона долара. Документът от 880 страници е най-големият подобен законопроект в историята на САЩ.

Министърът на финансите Стивън Мнучин заяви, че американците ще започнат да получават директни плащания по мярката в рамките на следващите три седмици.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче