Секции

24 April 2024 10:01

Откриха първата от общо шестте големи полеви болници за лечение на COVID-19 във Великобритания

Нова полева болница за лечение на заразени с коронавирус, построена за по-малко от две седмици в изложбен център в Лондон, беше официално открита. Капацитетът на Найтингейл хоспитъл, която в момента има 500 легла, оборудвани с респираторни апарати, може да бъде увеличен, за да могат да бъдат лекувани до 4000 пациенти. тя се помещава в Изложбения център Ексел в района Докландс на брега на река Темза.

Здравното заведение е изградено с помощта на армията. То е първото от шестте полеви болници, които ще бъдат създадени в различни части на Обединеното кралство, което се бори с пандемията от коронавирус. Към момента в страната има регистрирани близо 3 хиляди смъртни случая от кCOVID-19.

Рут Мей, главен лекар:

„Следващата седмица ще отбележим 200-годишнината от рождението на английската медицинска сестра Флорънс Найтингейл. И има голям символизъм в това, че тази болница носи нейното име. Флорънс Найтингейл е известна с грижите си към пациентите и като пионер в областта на контрола на инфекциозните заболявания. Тя поставя основите на професионалната сестринска грижа. Затова е подходящо тази болница да носи нейното име. „

Новата болница беше открита от принц Чарлз чрез видеоконферентна връзка. 71-годишният престолонаследник все още е изолиран, след като беше заразен с COVID-19.

Временните полеви болници се изграждат, за да могат да облекчат натиска върху здравните заведения в Обединеното кралство, тъй като се очаква през следващите седмици заразата да достигне пика си. В изложбения център Ексел, който разполага с над 83 600 квадратни метра пространство обикновено е домакин на изложения в областта на отбраната, туризма и строителството.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен