Секции

19 April 2024 10:09

7-годишен пианист от Гърция написа „Валс на изолацията“

Седемгодишно дете-чудо от гръцкия град Неа Макри съчини на пиано композицията „Валс на изолацията“, призовавайки по този начин хората да останат вкъщи в рамките на усилията за овладяване на пандемията от коронавирус по света. Стелиос Керасидис излиза за пръв път пред публика на три години и вече е свирил в „Карнеги Хол“ в Ню Йорк и в „Роял Албърт Хол“ в Лондон.

Стелиос Керасидис – пианист:

„Здравейте, приятели! Аз съм Стелиос, аз също стоя вкъщи. Нека бъдем още малко търпеливи и скоро ще бъдем навън, за да плуваме в морето! Посвещавам ви едно свое парче“.

Видеоклипът с мелодията е събрал над 50 000 гледания. Бащата на Стелиос – Фотис, който е учител по пиано, обяснява, че синът му написал валса, докато си стоял вкъщи, искайки да създаде оригинална композиция, след като той му разказал какво се случва по света. Детето-чудо проявява интерес към пианото още на две години и баща му решил да развие тази дарба.

Той е композирал още два концерта за пиано, наречени на двете му сестри „Вероника“ и „Анастасия“. Спечелил е вече няколко награди.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче