Секции

29 March 2024 16:53

Милиони работници отбелязват Първи май, спазвайки социална дистанция

Профсъюзите в Гърция организираха традиционния митинг по случая Деня на труда в централната част на Атина, въпреки че проявите бяха ограничени заради епидемията от коронавирус. Преди началото на митинга организаторите поставиха пътна маркировка, указваща дистанцията, които демонстрантите трябва да спазват – поне 2 метра разстояние един от друг. С маски на лицата и ръкавици на ръцете, протестиращите развяваха знамена и скандираха лозунги за справедливост и достойно заплащане на труда.

Елиас Сиорас – председател на синдиката на здравните работници:

„Настъпи време за борба за живот. Битката е двойна – да останем здрави и да се борим за безплатно обществено здравеопазване.“

Полицаи следяха за стриктното спазване на ограниченията. Правителството призова профсъюзите да отложат големите митинги заради съществуващите рискове от заразяване.

Синдикалните общности по света и работниците отбелязват един необичаен празник на труда, като на много места манифестациите са забранени, а участниците в проявите са призовани да спазват физическа дистанция. На много места се организират алтернативни форми на мобилизация – например концерти без публика или чествания в интернет.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче