Секции

25 April 2024 18:48

Демонстрации в Берлин и Щутгарт срещу карантината заради COVID-19

Полицията в Берлин разпръсна два разрешени от властите протести срещу продължаващите рестрикции на обществения живот, наложени заради пандемията от коронавирус. До намесата на органите на реда се стигна след като две групи демонстранти – от около 20 души всяка, нарушиха изискването за социална дистанция. През последните няколко седмици демонстрации срещу рестрикциите заради пандемията се провеждат на площада пред театър „Фолксбюне“.

Говорител на полицията съобщи, че група, настояваща за защита на правата на децата по време на карантината, е влязла в контакт с протестиращи от друга група, настояваща за спазването на гражданските права.

Демонстрантите се опитали да преминат огражденията, които ги разделяли и гарантирали спазването на социалната дистанция, посочват от градската управа на германската столица. Наложило се няколко от демонстрантите да бъдат изведени на сила, съобщават очевидци. Заради извънредното положение в Германия и карантината броят на участниците в демонстрации беше ограничен до 20 души. От понеделник, с лекото облекчаване на мерките, броят на протестиращите се увеличава на 50 души.

Демонстрация срещу рестриктивните мерки се проведе и в Щутгарт. Полицията в града заяви, че проявата е преминала без инциденти и че протестиращите като цяло са спазвали задължителната дистанция от 2 метра помежду си.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче