Секции

25 April 2024 18:36

COVID-19: Влезе в сила 4-дневна пълна карантина в 15 турски провинции

Влезе в сила 4-дневната пълна карантина в 15 турски провинции. Властите наложиха новата забрана за излизане навън заради пандемията от COVID-19. Това е най-продължителната карантина през уикендите в Турция заради коронавируса от 18 март. Тя обхваща общо 15 града, между които са метрополиите Истанбул, Анкара, Измир и Бурса.

Мярката ще остане в сила през уикенда и следващите два дни. Нейният срок на действие ще изтече във вторник в полунощ. Целта на продължителната мярка беше уикенда да се слее с 19 май, който е официален празник – Денят за памет на Ататюрк и празник на младежта и спорта.

При предишните подобни карантини – обикновено налагани през уикендите или около национални празници в страната – със забрана за излизане навън бяха жителите на 31 провинции. Сега броят е намален, тъй като според властите до голяма част разпространението ан заразата е овладяно.

Същевременно Турция продължава лекото разхлабването на мерките заради COVID-19. Вече заработиха моловете, малките магазини и фризьорските салони. Носенето на маска и ръкавици в градския транспорт е задължително. Има и облекчения за хората над 65-годишна възраст, за които до преди седмица важеше пълна забрана за излизане от вкъщи. сега те могат да се разхождат навън за няколко часа. с Подобна забрана мяха и младежите между 14 и 20-годишна възраст, които също вече могат да се възползват от разходки на чист въздух.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче