Секции

16 July 2020 17:46

Свободен режим на влизане в Сърбия за четири страни в региона

От 1 юни на граничните пунктове на Сърбия с четири държави в региона – Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Северна Македония е в сила свободен режим на влизане в страната, без задължение гражданите на тези страни да са отрицателни за коронавирус при преминаване на границата.

Пътниците от тези страни нямат нужда от тези тестове. Те ще влязат в Сърбия, както и преди появата на Covid-19″, заяви сръбският премиер Ана Бърнабич. За чужденците от други страни задължението да имат валиден отрицателен PCR тест за коронавирус и одобрението на правителствена комисия за преминаване на границата остава в сила, каза Бърнабич и добави, че чуждестранните граждани, ако са особено важни за сръбската икономика, могат да влязат без отрицателен PCR тест. В този случай чуждите граждани ще получат специално разрешение за движение с ограничен достъп от хотела до работното място, каза Бърнабич.

Що се отнася до сръбските граждани, тя каза, че те могат да влизат и да напускат Сърбия, когато пожелаят. Няма ограничения. Те не трябва да бъдат в самоизолация, т.е. могат да влизат и да се движат нормално, ако имат отрицателен PCR тест на влизане в страната, каза премиера. Тя обяви, че Кризисният щаб ще разгледа въпроса за възможно разрешение за административни преминавания между Сърбия и Косово.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче