Секции

25 April 2024 08:30

Нова Зеландия се справи с КОВИД-19, отменя всички ограничителни мерки

Нова Зеландия елиминира заразяването с КОВИД-19 на своя територия. Новината беше обявена от премиера на страната Джасинда Ардърн на специална пресконференция в столицата Уелингтън. Тя съобщи, че всички ограничителни мерки, въведени за да се спре разпространението на заразата ще отпаднат, с изключение на стриктния граничен контрол.

Стриктният граничен контрол остава, посочи премиерът, като предупреди, че не знае кога ще бъде отменен, тъй като това е най-добрата защита в момента. Само новозеландци и техни роднини могат да влизат в страната. Те обаче трябва да спазват 14-дневна карантина. Запитана как е реагирала на новината, че няма нови случаи, Ардърн отговори: „Малко потанцувах“.

Ардърн си спечели похвалите на Световната здравна организация за своя стриктен и предпазлив подход в борбата с коронавируса, който изглежда се отплаща. На 25 март тя блокира страната за четири седмици като настоя всички граждани да си останат по домовете – преди да започне постепенно да разхлабва ограниченията. В Нова Зеландия имаше само около 200 заразени, когато правителството реши да наложи ограничителните мерки. Уелингтън има общо под 1500 регистрирани случая и 22 жертви на заразата.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче