Секции

24 April 2024 03:10

В Колумбия заловиха близо 5 тона кокаин, предназначен за Турция

В Колумбия заловиха близо 5 тона кокаин – най-голямата пратка с дрога за тази година. Наркотикът, оценяван на около 265 милиона долара, е бил открит в два товарни контейнера на пристанище Буенавентура, разположено на тихоокеанското крайбрежие на страната.

„Особено важна пратка кокаин беше иззета на пристанище Буенавентура – 4 298 килограма кокаинов хидрохлорид, смесен с гранулирана гума, предназначена за Турция“. Това обяви след операцията директорът на службата за борба с наркотиците към Националната полиция Хорхе Рамирес.

При акцията не са били извършени арести. Не беше разкрит и собственикът на пратката с дрога. Колумбия е водещ производител на кокаин с около 951 тона годишно. Страната отглежда и кока – растението, основна съставка на дрогата, което покрива площ от около 200 000 хектара. Повече от 90% от плантациите на кока в света са концентрирани в т. нар. „Андийски наркотичен триъгълник”, който включва Колумбия, Перу и Боливия, а парите от наркотрафика финансират продължаващия от десетилетия вътрешен въоръжен конфликт в страната.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче