Секции

29 March 2024 11:27

Балеарските острови откриват въздушна линия за германски туристи от 15 юни

Балеарските острови в Испания планират да приемат хиляди германски туристи от 15 юни, две седмици преди страната да отвори своите граници. Централното правителство е притискано от туристическата индустрия да вдигне забраната за чуждестранни посетители, след като коронавирусната епидемия постави на колене отрасъла, даващ препитание на повече от един на всеки осем работници в иберийската страна.

Сега кабинетът на Педро Санчес е одобрил плановете на регионалните власти в Майорка да позволят на три германски туроператора да доведат 6000 туристи от федералната република, започвайки от 15 юни, понеделник.

Яго Негуруела – говорител на регионалното правителство

Вече имаме потвърждение за първите 1000 туристи. Те ще пристигнат с чартърни полети на туроператорите. Групите идват на 15 и 17 юни.

Премиерът на Балеарите Франсина Арменгол заяви, че здравната система е подсилена, осигурени са и ПиСиАр тестове, за да могат да бъдат изследвани лицата, които са били в контакт със заразени с COVID-19.

Планът предвижда германските туристи да летят директно до островите и да бъдат освободени от задължителната двуседмична карантина, важаща за всички чуждестранни пътници до края на юни.

Испания ще отвори границите си от 1 юли – до и от регионите, които са поставили епидемията под контрол.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче