Секции

28 March 2024 10:40

Северна Корея не вижда никакъв напредък в преговорите със САЩ

Северна Корея не вижда причина да се поддържат лични отношения между нейния лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп, ако Вашингтон продължи да се придържа към враждебни политики. Това казва първият дипломат на комунистическата държава И Сон-гуон, цитиран от Севернокорейската централна телеграфна агенция. Политиките на САЩ показват, че те остават дългосрочна заплаха за Северна Корея и нейния народ и Пхенян ще развива по-надеждни военни сили, за да противодейства на тази заплаха, допълва И Сон-гуон.

Външният министър на КНДР смята, че администрацията на Доналд Тръмп изглежда се е фокусирала върху печеленето на политически дивиденти, търсейки да изолира и задуши Северна Корея и заплашвайки я с превантивни ядрени удари и смяна на режима.

Тръмп и Ким си размениха обиди и заплахи през 2017 г, докато Северът постигна напредък в разработването на ядрената и ракетната си програма, а САЩ затегнаха санкциите.

После отношенията между двамата лидери значително се подобриха след първата им и историческа среща в Сингапур през юни 2018 г. Тя обаче завърши с неопредели обещания от Пхенян да съкрати ядрения си арсенал.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий