Секции

20 April 2024 03:37

3–ма убити и 27 ранени при взрив в жилищен блок в Киев

Мощен взрив в жилищен комплекс в Киев, столицата на Украйна доведе до смъртта на 3-ма души. Други 27 бяха ранени. При експлозията са разрушени няколко етажа от панелната сграда, като между 4-ти и 7-ми етаж са напълно разрушени преграждащите стени, съобщи службата за извънредни ситуации на Украйна. Във високият панелен блок има 237 апартамента, всичките му жители са евакуирани, а от отломките спасителите са успели да извадят трима човека, засега самоличността им не е разкрита.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков заяви, че полицията разследва две версии за взрива – изтичане на газ или избухване на взривно устройство.

На мястото на инцидента работи екип по ликвидиране на извънредната ситуация, мобилна оперативна група на службата за гражданска защита и служители на полицията. Психолози оказват спешна психологическа помощ на евакуираните обитатели на блока, се казва в прессъобщение на вътрешното министерство. Свидетели на експлозията разказват, че мощния взрив се е чул в целия квартал на Киев, а уплашените обитатели на панелката, панически са избягали от блока.

Започнали са огледи, за да се установи дали сградата е годна за обитание и дали няма да се стигне до допълнително срутване, заради разрушените носещи стени на част от апартаментите на 4 етажа.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче