Секции

25 April 2024 15:45

Стотици спасители помагат на блокирани от наводненията хора в Централен и Източен Китай

Стотици спасители бяха изпратени на помощ на местните власти в централната, югозападната и източната част на Китай, които са тежко пострадали от проливните дъждове, започнали в началото на месеца. Пороите предизвикаха мащабни наводнения и активизираха свлачища, които повредиха централни пътища и затрупаха десетки къщи.

Над централната провинция Хунан пред последната седмица падна рекордно количество валежи. Заради придошлите води на множество реки в района е издадено второ ниво на опасност от преливане на водните басейни. На места равнището на реките надхвърли опасното ниво от 3 и половина метра.

Градчето Менгси беше залято изцяло, като улиците на населеното място се превърнаха в плавателни канали. Наложи се спасители с лодки да изведат по спешност над 2000 души, блокирани в домовете си.

На много места има опасност от преливане на язовирите. Повишена е степента на тревога и преливниците са поставени под 24-часово наблюдение. В провинция Хубей екипи на пожарната са изпратени да подсилят с торби с пясък речните брегове.

Водата заля централни магистрали и десетки населени места бяха откъснати от останалата част на света.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче