Секции

24 April 2024 13:02

Австрия връща задължителното носене на маски в супермаркетите и банките

Австрия връща задължителното носене на маски в супермаркетите, банките и пощенските клонове заради ръста в броя на заразени с коронавирус в последните седмици. Западноевропейската държава бе една от първите, които постепенно започнаха да разхлабват карантинните мерки – в средата на април, но изискването за носене на предпазни маски в магазините и училищата остана до 15 юни. Маски са задължителни още в обществения транспорт, в болниците, аптеките и фризьорските салони.

Докато през май и юни случаите на новозаразени редовно бяха под 50 на ден, през юли се получи рязък скок и те надхвърлиха 100 в почти всеки ден на юли.

В последните седмици възникнаха няколко клъстера на вирусната инфекция във и около Виена, както и в провинция Горна Австрия, която граничи с Германия и Чехия. Няколко от тях са свързани с църкви. Други се свързват с нарастване на случаи, внесени от граждани на страни от Балканите, затова Австрия издаде предупреждения за идващите от този регион.

Курц заяви, че ще бъдат въведени по-строги изисквания за тестване за пристигащите от Балканите. Освен това при положителни тестове за коронавирус може да бъдат затваряни и църкви.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер