Секции

25 April 2024 12:48

Австралия регистрира най-смъртоносния ден от началото на пандемията

Австралийският щат Виктория отчете рекордно увеличение на новите случаи и жертви на коронавируса. 15 души починаха за денонощие, докато властите се подготвят да затворят голяма част от икономиката си отново. В усилията да пресекат втора вълна от инфекцията, която заплашва да се разпространи в цялата страна, бяха наложени драстични ограничителни мерки.

Най-пострадалият щат в Австралия – Виктория отчете 15 смъртни случаи от коронавирус за денонощие, включително и мъж на 30 години, което го прави най-смъртоносният ден за страната от началото на пандемията. В Мелбърн, вторият по големина град в Австралия и столица на Виктория, са регистрирани стотици нови заразени, като за последното денонощие броят им достигна 725. Вирусът се разпространи бързо в домовете за възрастни хора, като почти 1 500 активни инфекции вече са свързани с тези институции. Премиерът на щата Даниел Андрюс призова отново жителите на 5-милионния град да спазват мерките.

Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория: Ако всички продължим да правим нещата както трябва, като правим по-добър избор, тогава ще запазим нашите общности в безопасност и ще преминем през това изпитание. Алтернативата разбира се е тези ограничения да продължат много по-дълго, отколкото трябва

Високият брой новозаразени принуди властите да предприемат драстични мерки – от понеделник е в сила полицейски час в Мелбърн, който ограничава движението навън извън интервала 8 сутринта-17 следобед. Затвориха несъществените бизнеси и е наредено задължително носене на маски навсякъде. Местните власти обявиха, че всички, освен най-неотложните дейности вече ще бъдат отложени за след време, за да се облекчи напрежението в болниците и да се съхрани капацитетът на здравната система.

От началото на пандемията в страната има почти 20 000 заразени и 247 смъртни случая.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче