Секции

20 April 2024 15:35

Израел подготвя възобновяване на полетите от 16 август

Правителствената комисия по коронавирус на Израел възложи на съответните министерства да подготвят план за възобновяване на полетите от 16 август. Това съобщи ръководителя на кабинета на еврейската държава след правителствено заседание в сряда вечерта. Авиокомпаниите спряха работа и отмениха всички полети още в началото на пандемията през март.

Израелският съвет за национална сигурност препоръча изготвянето на план за отваряне на въздушния трафик в страната от 16 август.

Израел спря полетите в края на март на фона на нарастващия брой заразени. Израелският национален въздушен превозвач Ел Ал първоначално спря всички редовни международни полети до 4 април, след това удължи това решение няколко пъти, последно на 16 юли до края на август.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху свика заседание на правителствената комисия по коронавирус вечерта на 5 август. Тя възложи на министрите на здравеопазването, транспорта и външните работи да подготвят схема за възобновяването на полетите. Документът трябва да бъде представен за одобрение на кабинета.

Комисията препоръча на правителството да премахне ограниченията върху работата на търговските центрове и магазини през почивните дни. Предложението трябва да бъде одобрено от кабинета.

Броят на заразените с коронавирус в Израел се увеличи с 2 000 през последното денонощие и надхвърли 78 000, но общият брой на смъртните случаи от началото на епидемията в Израел е сравнително нисък – 565 души.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи като основни задачи в борбата срещу разпространението на коронавирус намаляването на броя на заболелите и прекъсване на веригите на разпространение. Той посочи, че в момента честотата на заболеваемостта в Израел е една от най-високите в света, но отбеляза, че страната е в стабилно състояние през последните две седмици. В края на май Израел възобнови нарастването на броя на новозаразените. От 27 май остават в сила основните инструкции на Министерството на здравеопазването за задължителното спазване на разстояние от два метра и носенето на защитни маски извън дома.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери