Секции

23 April 2024 14:22

Отвориха за посетители за пръв път от 40 години източната градина на замъка Уиндзор

За пръв път от 40 години градината на източната тераса на замъка Уиндзор край Лондон ще посрещне посетители. Всички желаещи да се насладят на величествения парк ще могат да го направят през почивните дни на август и септември.

Една от официалните резиденции на британската кралица Елизабет Втора – английският замък Уиндзор, отвори за посетители градината на източната си тераса. Подобно нещо се случва за пръв път от 40 години. Всички желаещи да се насладят на величествения парк, създаден през 30-те години на XIX век, ще могат да го направят през почивните дни на август и септември.

В градината растат 3500 розови храста, насадени около фонтан, който е в центъра й.

Ричард Уилямс, уредник:

Няколко поколения от кралското семейство са се наслаждавали на тази градина от прозорците на своите покои в замъка. Това място е предоставяло спокойствие и почивка за всички монарси, търсещи усамотение. Първата градина е създадена през 1824 година при управлението на крал Джордж Четвърти. Но преди това, през средните векове, на това място е имало защитен ров. За да брани крепостните стени, през седемнадесети век Чарлз Втори строи тази тераса и тъй като много обичал боулинга, прави върху нея морава за игра.

През XIX век кралица Виктория и принц Албърт прекрояват градината основно, а за настоящия й вид водеща роля има принц Филип, съпругът на кралица Елизабет Втора, който ръководи редизайна на парка през 1971 г.

През Втората Световна война градината била разкопана и в нея се отглеждали зеленчуци. Замъкът Уиндзор се намира западно от Лондон и е построен от Уилям Завоевателя през XI век.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче