Секции

20 April 2024 12:25

Една трета от територията на Бангладеш е под вода, стихията взе стотици жертви

Продължаващите вече над месец порои в Бангладеш предизвикаха тежки наводнения на около една трета от територията на страната. Водната стихия до момента е взела най-малко 161 жертви, а реколтата – основно от ориз, е напълно унищожена.

Една трета от територията на Бангладеш е под вода, алармират местните власти. Наводенията бяха предизвикани от поройните дъждове, които се изливат над страната от над един месец. Стихията до момента е отнела живота на най-малко 161 души. Милиони са пострадалите от бедствието. Според синоптиците това са най-продължителните наводнения в Бангладеш от над две десетилетия.

Най-тежко е положението в района на Муншигандж – окръг, разположена на около 50 километра от столицата Дака. Там къщите в десетки населени места са под вода заради прелялата река Падма. Хората бяха евакуирани с помощта на лодки, а реколтата напълно унищожена от придошлите води.

Халим Бепари

Селото ни е изяло потопено. Водата е в къщите ни, които са напълно негодни за живеене. Трябваше да се преместим на по-високо място. Храната ни е на привършване, а реколтата е напълно загубена.

Министерството на земеделието на страната съобщи, че под вода са 80 хиляди хектара обработваема земя – основно оризови полета, чиято реколта в момента е напълно унищожена. Наводненията усложняват допълнително и ситуацията с борбата с пандмеията от ковид-19, която до момента е взела над 3300 жертви. Над четвърт милион пък са заразените с опасния вирус.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче