Секции

20 April 2024 15:37

Опасения за втора вълна от COVID-19 във Великобритания

За първи път от шест седмици насам Великобритания регистрира рекорден ръст на заразените с коронавирус. Само за ден в страната положителни проби са дали 1062 души, което е най-големият дневен ръст от 25 юни насам. Новината за многото новозаразени идва точно една седмица, след като премиерът Борис Джонсън прогнозира идването на втора вълна от вируса.

Към днешна дата случаите на COVID-19 в страната са общо 313 000. Това доведе до множество предупреждения от страна на властите хората да се пазят, да спазват дистанция, да носят маски и често да дезинфекцират ръцете си. Драстичният ръст на цифрите – спрямо 760 предходния ден, може да се окаже лоша изненада за десетките хиляди, които изпълват плажовете на страната без спазването на никакви санитарни мерки и без необходимата хигиена.

И докато данните за новозаразените са стряскащо високи, то броят на смъртните случаи за денонощие остава сравнително нисък – починали са 8, на възраст между 45 и 89 години, всички те са с придружаващи заболявания.

Мрачната статистика за новите болни идва точно в момент, в който здравните власти правят епидемиологично проучване, което установи, че рискът от заразяване с вируса в класните стаи е минимален. Това оказа допълнително влияние върху властите да отворят окончателно училищата за присъствена форма на обучение от септември.

Премиерът Борис Джонсън дори обяви възобновяването на присъствените часове за „национален приоритет“, като за тази цел бе планирана и рекламна кампания, която да убеди уплашените родители да върнат децата си в клас.

Икономическата цена за родителите, които не могат да работят, ако училищата не бъдат отворени, ще нарасне. Страната ще бъде изправена пред големи проблеми, ако децата пропуснат още от образованието си, предупреди той.

Статистиката за повишена заболеваемост идва на фона на повишаващото се недоволство от разхлабването на мерките в страната.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери