Секции

19 April 2024 09:13

Германия приема за лечение Алексей Навални

Самолет за спешни медицински нужди е излетял от Германия за Русия, за да транспортира опозиционния водач Алексей Навални, който е хоспитализиран и е на интензивно лечение, след като претърпя предполагаемо отравяне. Спасителният самолет е бил изпратен от баварския град Нюрнберг в 03:11 ч, съобщава ежедневникът „Билд“. Преди това директорът на германската неправителствена организация „Кино за мир“ заяви, че берлинската клиника „Шарите“ е готова да лекува Навални от симптомите на отравянето. Самолетът се е отправил към Русия с медицински екип на борда, каза филмовият продуцент Яка Бизил пред агенция ДПА, като добави, че са успели да получат всички разрешителни за трансфера.

Разходите за лечението ще бъдат заплатени от частни лица. Заместник-директорът на болницата в Омск, в която е Навални, Анатолий Калиниченко отказа да спекулира с възможна причина за болестта му, като заяви, че се правят изследвания за уточняване на диагнозата. Навални постъпи в лечебното заведение в четвъртък сутринта, след като е получил симптоми на отравяне, след като е пил чай.

Германският канцлер Ангела Меркел поиска бързо разяснение от Русия относно обстоятелствата около предполагаемо отравяне.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче