Секции

20 April 2024 10:15

Звездата от „Черната пантера“ Чадуик Боузман почина на 43 години

Актьорът Чадуик Боузман, най-добре познат с ролята си в блокбастъра на „Марвъл“ „Черната пантера“ е починал на 43 години след 4-годишна битка с рак на дебелото черво. Съобщението за кончината му бе публикувано в личните му акаунти в социалните мрежи. Боузман, който е родом от Южна Каролина, си е отишъл у дома, заобиколен от семейството си. Той живееше в Лос Анджелис.

Боузман изиграва няколко роли на реални персонажи, които разчупват расовите предразсъдъци в Америка – соул певеца Джеймс Браун в Get on Up, съдията от Върховния съд Търгуд Маршал в „Маршал“ и бейзболния пионер Джаки Робинсън в „42“.

Най-запомнящата се негова роля обаче остава тази на Т’Чала, кралят на измисленото африканско кралство Уаканда във филма „Черната пантера“ от 2018 г. Той е първият голям студиен филм с чернокож супергерой.

„Черната пантера“ става един от най-печелившите филми на годината и е номиниран за 6 награди „Оскар“, включително за най-добър филм. Печели три статуетки – за оригинален саундтрак, дизайн на костюми и дизайн на продукция. Иначе актьорът изпълнява ролята на същия герой в още три филма – „Капитан Америка: Гражданска война“, „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче