Секции

23 April 2024 11:45

Полицията в Берлин извърши 300 ареста на протеста срещу ограничителните мерки заради коронавируса

Полицията в Берлин арестува стотици хора на протеста срещу ограничителните мерки в борбата срещу коронавирусната пандемия. Между 2000 и 3000 крайнодесни екстремисти са влезли в сблъсъци с органите на реда край сградата на руското посолство. Те са хвърляли камъни и бутилки срещу полицаите. Няколко десетки екстремисти са се опитали да влязат в германския парламент, но са били отблъснати.

Общо 300 души са били арестувани по време на целия протест, в който по данни на полицията са участвали между 35 000 и 38 000 души. Полицията бе принудена да разпръсне демонстрацията в следобедните часове в събота заради струпването на много хора на едно място и нарушаването на мерките за дистанция. Демонстрантите аргументираха участието си в акцията с необходимостта от защита на демократичните си права и свободи. Мнозина изразиха мнение, че носенето на маски е опасно Подобни протести, насочени срещу ограничителните мерки в борбата с коронавируса, се проведоха в редица градове в Европа, сред тях Париж и Лондон.

/Източник информация: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Не забравяй, че дори и да не помниш какво си правил предната вечер, винаги ще се намери приятел с камера, който да ти напомни за нещата, които не е трябвало да правиш.