Секции

24 September 2020 03:56

Принц Хари върна парите за ремонта на резиденцията си в Лондон

Принц Хари върна парите за ремонта на резиденцията си до замъка Уиндзор, която трябваше да обитава със съпругата си Меган Маркъл и сина си Арчи. Така той изпълни обещанието си дадено при оттеглянето на херцозите на Съсекс като старши членове на британското кралско семейство.

Разходите по реновацията на Фрогмор Котидж между 2018 и 2019 г., които струваха 2,4 милиона паунда бяха покрити от британските данъкоплатци чрез така наречения Суверенен грант – фонд с публични средства, който получава 15-процента от приходите, генерирани от кралски имоти, включително на Бъкингамския дворец.

Резиденцията Фрогмор Котидж е къща, построена през 19 век, през която са преминавали различни членове на британската кралска фамилия и трябваше да бъде дом на херцозите на Съсекс. Говорителят на принц Хари заяви, че сметката за възстановяване е платена изцяло.

Плащането, което първоначално предложи принц Хари, покри изцяло необходимите разходи за обновяване на Фрогмор Котидж, собственост на Нейно Величество Кралицата, и ще продължи да бъде британската резиденция на херцога и семейството му, каза той.

В продължение на десетилетия финансирането на данъкоплатците беше чувствителен въпрос за кралското семейство. Критиците посочват, че така нареченият Суверенен грант кара монархията да живее екстравагантно.

Хари и Меган се бяха договорили да върнат парите за възстановяване като част от плановете, изготвени, когато през март се оттеглиха от задълженията си на кралски особи. Двамата сега живеят в САЩ и наскоро подписаха договор с Нетфликс за заснемането на документални филми, сериали и детски предавания.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче