Секции

26 September 2020 22:06

Англия връща драконовските мерки заради скок на случаите на COVID-19

От понеделник – 14 септември, социалните събирания на повече от шест души в Англия се забраняват. Драконовските мерки бяха върнати заради рязък скок на случаите на Covid-19.Според рестрикциите на по-големи групи ще бъде забранено да се събират на закрити или открити пространства, съобщиха от „Даунинг Стрийт” 10.

Мярката обаче няма да важи за училища, работни места или сватби и погребения, както и за организирани отборни спортове. Нарушителите ще бъдат глобявани със 100 британски лири, а при рецидиви , сумата ще се удвоява, като максималната глоба ще е до 3200 лири. Промяната се отнася само за Англия, за хора от всички възрасти и за събирания на закрито и на открито, в частни домове, обществени открити пространства и места като кръчми и ресторанти. Делегираните администрации в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са в състояние да определят свои собствени ограничения срещу коронавируса.Преди това в Англия се позволяваше събиране на до 30 души от две домакинства.

В обръщение пред медиите британският премиер Борис Джонсън заяви: „Трябва да действаме сега, за да спрем разпространението на вируса. Затова ние опростяваме и укрепваме правилата за социални контакти – улеснявайки ги за разбиране и прилагане от полицията. Абсолютно важно е хората да спазват тези правила и да помнят основните – да си мият ръцете често, да покриват лицето си, да спазват социална дистанция и да се подложат на тест, ако имат симптоми“.

Джонсън беше категоричен, че група от седем или повече души, които се събират на едно място, „рискува да бъде разпръсната от полицията или глобена за неспазване на новите разпоредби“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче