Секции

28 March 2024 11:12

Мерките в Марсилия и други френски градове са „необходими, а не произволни“

Със силно недоволство и опозиция се сблъска при посещението си в Марсилия френският здравен министър Оливие Веран. Той настоя, че ограничителните мерки, включващи затваряне на барове и ресторанти са необходими, а не произволни. В деня на посещението на министъра стотици собственици и персонал на питейни и хранителни заведения протестираха в центъра на града срещу поредното затваряне на бизнеса им.

Лекари от Марсилия смятат, че предстоящите седмици ще бъдат критични за способността им да поемат още случаи на заразени с COVID-19. 14 от 15 легла в интензивното отделение на болницата, посетена от здравния министър, са заети.

Правителствените мерки бяха взети, след като Марсилия и съседните й райони бяха обявени за червена зона с максимално пето ниво на тревога за разпространението на вируса. Франция регистрира 15 797 нови случаи на COVID-19 за 24 часа, потвърждавайки силната тенденция на повишение след рекорда от четвъртък (16 096 случая). Досега пандемията е убила над 31 500 души и е заразила почти половин милион души в страната, което е вторият най-висок брой в Западна Европа след Испания.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче