Секции

29 March 2024 12:56

Мъж в критично състояние след нападение на акула в Австралия

В Австралия мъж беше нападнат от акула, докато сърфирал по източното крайбрежие. Той е в критично състояние, а лекари се борят за живота му. На друг плаж дронове запечатаха опасно плуване на десетки хора, които не подозират присъствието на акули в опасна близост. За щастие, там се разминава без инциденти.

Кадри от дронове успяха да уловят плувци и акули едновременно на австралийския плаж Бонди. Хората, плуващи на световноизвестния плаж Бонди бийч край Сидни, се разминаха на опасна близост с няколко акули. Кадри от дронове показаха, че десетки хора се струпват и плуват за риболов покрай голяма колония от сьомга. Те обаче изобщо не забелязват две големи акули, за които се смята, че са – Пясъчна тигрова акула, които се хранят с рибите наблизо. В критичен момент един от плувците преминава точно над акулата и за шастие в този случай се разминават без нападения и инциденти.

Основателят на приложението „Дрон шарк“, Джейсън Игълдън, разказва, че все по често запечатват опасните риби.

Не такъв късмет обаче има друг мъж, който е бил нападнат от акула край австралийското източно крайбрежие в неделя, съобщиха от спешната служба на Куинсланд. Той е карал сърф край риф Бритамарт, на повече от 100 километра северно от Таунсвил. Мъжът е в критично състояние.

Дейвид Хъмфрей, лекар

Има много сериозно ухапване от акула в горната част на бедрото на пациента, тазовата област, което е причинило животозастрашаващо кървене. Ние направихме всичко възможно да го спрем и да овладеем положението. Той остана в критично състояние, въпреки нашите интервенции и сега е подложен на спешна операция в болницата

Мъжът е бил откаран с хеликоптер до университетската болница в град Таунсвил, където медицински екип се бори за живота му.

През тази година Австралия е регистрирала общо 22 нападения от акули.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче