Секции

20 April 2024 10:29

Убити и няколко ранени при нападение в църква в Ница

Трима души са убити, а няколко други са ранени при нападение с нож, извършено в близост до и в базиликата „Нотр Дам“ в Ница в ранните часове на днешния ден.

Около 9 часа сутринта в района на катедралата в централната част на Ница са се чули изстрели. Трима души са били убити при нападението с нож, една от жертвите – жена е обезглавена вътре в базиликата. Според силите на реда става въпрос за терористична атака.

Кметът на Ница Кристиан Естрози потвърди, че предполагаемият извършител е задържан. Мотивът за нападението остава неясен. Полицията извършва разследване за предполагаема бомба в района и е помолила обществеността да го избягва, докато сапьорите го проверяват.

Часове след атаката в Ница, нападение и във френския град Авиньон с нож. Мъжът крещял „Аллах акбар“ и е поискал да намушка с нож патрулиращи по улиците полицаи. Служителите открили огън и са го убили на място.

Двете атаки се случват само две седмици след като учителя по френски Самюел Пати бе обезглавен в покрайнините на Париж от радикализиран 18-годишен младеж от чеченски произход.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче