Секции

26 April 2024 02:04

Хиляди хора протестираха във Виена срещу ограничителните мерки

В австрийската столица Виена се проведе протест срещу строгите ограничителни мерки срещу пандемията от коронавируса. Демонстрантите скандираха за оставка на правителството на Себастиан Курц. Повечето от тях не носеха маски и не спазваха дистанция. Водещи здравни експерти посъветваха управляващите да удължат с 2-3 седмици националния локдаун.

Десетки хиляди хора се включиха в демонстрация във Виена срещу коронавирусните ограничения. Издигнали транспаранти с надписи „Курц трябва да си ходи“, „Медиите лъжат“ и „Да направим грипа отново велик“, протестиращите преминаха през центъра на града, като мнозина от тях не носеха маски и не спазваха дистанция. Според организаторите в акцията са участвали около 50 000 души. Полицията затвори за движение улиците в централната част на австрийската столица.

Макс – демонстрант: „Смятам, че това е ужасно. Тази корона диктатура е лудост. Моят транспарант гласи: „Направете грипа отново велик“, защото грипът изчезна и вече не съществува. Всичко е за коронавируса. Грипът съвсем изчезна от мислите ни. Но трябва да има същата смъртност. Въпрос на убеждение е, някои вярват в това, други – в друго. Сега имаме религия на мерките срещу коронавируса.“

Протестът се случи, докато правителството провеждаше среща с водещи здравни експерти, за да определи дали след 24 януари да бъде удължен срокът на строгата карантина. Мнението на епидемиолозите бе, че локдаунът трябва да бъде удължен с още две до три седмици. От 26 декември в Австрия е в сила трети национален локдаун, като само магазините, продаващи стоки от първа необходимост, работят. През януари в страната започна вторият етап на безплатно масово тестване на населението за COVID-19, а също и ваксиниране с ваксината на „Пфайзер“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче