Секции

29 March 2024 14:19

Болници в Англия прилагат ново лечение срещу COVID-19

Инхалация с протеина интерферон бета дава добри резултати при лечението на пациенти с COVID-19 в Англия. Някои болници вече прилагат новата терапия и докладват за обещаващи резултати. Веществото, вдишано от белите дробове, помага на клетките да изградят имунен отговор и да се борят ефективно с вируса.

34-годишната майка Александра Константин е приета за лечение в болница в английския град Хъл с диагноза COVID-19. Прилага ѝ се ново лечение – с лекарство, вдишано от белите дробове. То дава надежда за по-бързо възстановяване. Александра е първата пациентка, получила лекарството, използващо естествен протеин, наречен интерферон бета. Чрез устройство с тръба, което се поставя в устата, се прилага инхалация по аерозолен път.

проф. Том Уилкинсън – ръководител на изследванията на новото лекарство:“Лекарството помага на клетките да реконструират имунния им отговор и да се борят с вируса. По този начин белите дробове са по-малко увредени, има по-леки симптоми, намалява нуждата от интензивни грижи и дори риска от летален край.“

Екипът зад новото лечение заяви, че по-ранно изследване, проведено в Саутхемптън, е показало редуциране на тежестта на протичане на болестта при пациенти с COVID, и снижаване на риска от смърт. Лекарите предупреждават, че някои лекарства като хидроксихлорохин, които в по-ранен етап са показали обещаващи резултати при лечението, са се оказали по-малко ефективни в по-късни клинични изпитвания.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче