Секции

25 April 2024 13:15

Путин призова за засилване на диалога Русия-ЕС

Руският президент Владимир Путин отправи призив за открит и честен диалог с ЕС. Той подчерта, че както Русия, така и европейските страни, се нуждаят от по-позитивен дневен ред, който да не се превръща в заложник на вътрешнополитически теми и интереси. Междувременно в Русия продължават действията на органите на реда срещу опозиционни активисти и сътрудници на задържания Алексей Навални.

Призив за по-голям и смислен диалог между Русия и ЕС за преодоляване на обтегнатите отношения между тях – за това призова руският президент Владимир Путин в рамките на Световния икономически форум.

Владимир Путин – президент на Русия

Ситуацията днес очевидно не е нормална. Трябва да се върнем към по-положителен дневен ред. Той ще обслужи интересите на Русия, а също и на европейските страни.

Трябва да се отървем от страховете от миналото, да спрем да използваме вътрешнополитически процеси и теми, които сме имали през миналите векове. Трябва да гледаме към бъдещето. Ако го направим, това ще бъде положителна стъпка напред. Русия е готова да я направи.

Докато руският президент отговаряше на въпроси от кабинета си, в Русия властите продължиха с репресиите срещу сътрудници и роднини на неговия критик Алексей Навални. Полицията е арестувала брата на Навални – Олег, и е извършила обиски на жилища и офиси на опозиционни активисти.

Според органите на реда, акциите са били в рамките на разследване на вътрешното министерство за нарушаване на „здравните правила“, въведени заради епидемията от коронавирус, след съботните демонстрации в Русия по призива на опозиционера.

Полицаите не са допуснали адвокат на Юлия Навалная, съпруга на Алексей Навални, докато е претърсван техен апартамент в Москва.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче