Секции

19 April 2024 18:57

Произведения на изкуството и знакови фотографии ще бъдат продадени в Лондон

Произведения от различни области на изкуството ще бъдат предложени на търг на аукционна къща „Бонъмс“ в Лондон. Сред тях са култова фотография на супермодела Кейт Мос и принтове на уличния художник Банкси. Емблематични произведения, които обхващат 70 години британско популярно изкуство, са изложени от „Бонъмс“ в Лондон, преди да бъдат предложени на търг на 27 февруари. Сред топ лотовете са принт на „Момиче с балон“ на уличния артист Банкси и снимка на топмодела Кейт Мос, направена от Крис Ливайн.

Джанет Харди – специалист по модерно британско и ирландско изкуство

„Този търг е тържество на британската творческа креативност от 1950 до наши дни. Не само креативността в изящните изкуства, но и във фотографията, модата, шоубизнеса, уличното изкуство. Имаме например 18 принта от Банкси, като най-любопитният сред тях е „Момиче с балон“. Очаква се стойността му да бъде между 100 000 и 150 000 паунда. Оригиналът бе унищожен на търг на „Сотбис“ през 2018 г, затова е толкова ценен.“

Снимката на Кейт Мос също ще гони рекордни парични стойности, тя е произведение, дарено за благотворителност. Постъпленията от продажбата ѝ са предназначени за организацията Оксфам в помощ на борбата срещу бедността. Сред останалите експонати личат дизайнерски ботуши, създадени от Деймиън Хърст, и фотографии на „Бийтълс“ и „Дъ Ху“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче