Секции

28 March 2024 21:32

Клип на боулинг зала в Минеаполис, заснет от дрон, стана сензация в интернет

Впечатляващо видео, заснето с дрон в боулинг зала в американския град Минеаполис, набра бързо популярност в интернет. Посланието на създателите му е, че в трудни моменти като настоящата пандемия от коронавирус, местните общности трябва да останат сплотени и да си помагат.

Видеозапис, показващ гледната точка на безпилотен летателен апарат в популярна боулинг зала в Минеаполис, щата Минесота, се превърна в сензация в глобалната мрежа. Озаглавено „Право нагоре в нашата зала“, клипът започва с външен кадър на сградата, от отсрещната страна на улицата, после следва влизане в залата и обхождане на улеите с топките, на задната част, където механизъм подрежда отново съборените кегли. Удивителното в случая е, че обектите са заснети с един полет на дрона и еднократно действие на професионалната камера, монтирана на него.

Джей Кристенсен – оператор на дрона: Този апарат е Синеуп. Представлява малък правоъгълник с ротори, който може да лети през малки, тесни пространства. Предавателят е тази камера тук долу, като образът отива в очилата. GoPro прави вашия кинематографичен разказ. В него няма аудио, то се добавя в постпродукцията.

12 опита са били необходими за създаване на перфектния дълъг кадър. Поради типичния бръмчащ звук, издаван от дрона, екипът е добавил аудио към видеото в постпродукционния период. Сред звуците са търкалящи се топки и улучени кегли, разговори между играчите, включващи препратки към класическия филм на братя Коен „Големият Лебовски“, звънтене на чаши и други.

Целта на създателите на клипа е да напомнят на местните хора, че бизнеси като боулинг клубът „Байрънт Лейк Боул“ стоят в центъра на общността и се нуждаят от подкрепа по време на пандемията и съпътстващите я мерки за опазване на общественото здраве.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче