Секции

29 March 2024 13:21

В САЩ започнаха да ваксинират деца между 12 и 15 години с ваксината на „Пфайзер“

В Ню Йорк започнаха да поставят ваксина на „Пфайзер“ на деца на възраст между 12 и 15 години. Лекарственият релулатор на САЩ одобри спешното използване на препарата при младежи като важна стъпка от безопасното им връщане в училище. Първите тийнейджъри в Съединените щати получиха ваксина на „Пфайзер“ срещу коронавируса. В детския медицински център „Коен“ в Лонг Айлънд, Ню Йорк, Томас Ло, на 15 години, брат му Брендън, на 13 години, и Сидни Гловър, също на 13, бяха сред първите ваксинирани младежи. Агенцията за контрол на храните и лекарствата одобри ваксината на „Пфайзер“/“Бионтех“ за приложение при деца от 12 до 15 години по-рано тази седмица. Имунизацията на децата и юношите в тези възрастови групи се смята за важна стъпка за безопасното им връщане в училище. Президентът Джо Байдън призова отделните щати да направят ваксината достъпна незабавно за непълнолетни и малолетни.

Томас Ло – получател на ваксина на „Пфайзер“:

„Чувствам се добре. Сега мога да се срещна с моите приятели и няма да се притеснявам, че ще се разболея от COVID-19. Смятам, че ваксината ефективно ще ме предпази срещу болестта. Когато след две седмици получа и втората доза, ще бъда напълно защитен.“

Повечето деца, които се заразят с коронавирус, развиват само леки симптоми или въобще нямат такива. Въпреки това те могат да се разболеят сериозно, а освен това могат да пренасят вируса. Досега са засичани огнища на COVID-19 на масово посетени събития като спортни срещи за деца в тази възрастова група.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче