Секции

24 April 2024 01:54

Най-малко 5-ма души са ранени и около 800 души са били евакуирани в Италия

Петима души, сред които и петгодишно момиче, бяха хоспитализирани след след като горски пожари унищожиха борова гора край плаж в курортния град Пескара в Италия. Около 800 души са били евакуирани от домовете си.

Освен наземни екипи, два хеликоптера и самолет гасят пламъците. Ситуацията вече е под контрол. Общината на Пескара обяви, че властите правят всичко възможно, за да ограничат щетите, но големият проблем в борбата с огъня е горещият вятър, който го раздухва.

По-рано огнената стихия се доближи до плажовете на Адриатическото крайбрежие и много туристи, дошли за уикенда напуснаха района. Плажните палми също са пламнали от искрите, носени от вятъра.

Големи пожари пламнаха в Сицилия през уикенда. Летище Катания спря работа. В същия град спасители по море евакуираха 150 души, избягали от огъня и дима на местен плаж. Властите не изключват версията за умишлен палеж.

Пожарната служба на Италия заяви, че за последните 24 часа нейни служители са участвали в борбата с над 800 пожара основно в южната част на страната – 250 в Сицилия, 130 в Пулия и Калабрия, 90 в Лацио и 70 в Кампания.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче