Секции

20 April 2024 17:28

Хеликоптер с 16 души падна на полуостров Камчатка, половината са в неизвестност

Хеликоптер с 16 души падна на полуостров Камчатка. Машината е извършила твърдо кацане в района на Курилското езеро в Кроноцкия резерват.

Хеликоптер с 16 души падна на полуостров Камчатка, в руския Далечен изток на Руската федерация. В машината Ми-8 е имало 13 туристи и тричленен екипаж.

Въртолетът на авиокомпанията „Витяз Аеро“ с 16-те човека на борда е паднал при твърдо кацане в Курилското езеро и е потънал, каза източник от службите за извънредни ситуации. Машината се намира на 135 метра дълбочина.

Спасителите са извадили първите оцелели от водата, някои са изплували сами, съобщиха от службите на Министерството на извънредните ситуации.

9 души са оцелели, четирима от тях са пострадали, но животът им е вън от опасност. По думите на министъра на здравеопазването на Камчатския край, седем от оцелелите са пътници, а двама – членове на екипажа.

Другите 7 човека са в неизвестност след падането на хеликоптера в езерото на полуостров Камчатка, в Далечния изток. На практика няма шансове те да бъдат открити живи, съобщи представител на спасителните служби.

Основните версии за злополуката са отказ на двигателите и пилотска грешка.

Хеликоптерът е преминал техническа проверка преди полета и не са били установени проблеми. Той обаче е кацал в условия на мъгла.

Всички пътници са застраховани, въпросът за плащанията ще се решава на индивидуално. Все още не съм готов да посоча суми, но парите ще бъдат изплатени, съобщи директорът на авиокомпанията „Витяз-Аеро“, която притежава катастрофиралия Ми-8.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче