Секции

28 March 2024 13:18

Повече от 100 големи пожара в 14 щата се разразиха по Западното крайбрежие на Съединените щати

Гореща вълна обхвана и западното крайбрежие на Съединените щати, което доведе до избухването на много огнени стихии. Над 100 големи пожара се разгоряха в 14 щата, с които се борят повече от 20 хиляди огнеборци. Пламъците в Калифорния заплашват домове и цели градове в щата.

Повече от 100 големи пожара в 14 щата се разразиха по Западното крайбрежие на Съединените щати. 8 души се водят изчезнали в малък глад в Сиера Невада.

Американската служба по горите заяви, че работи в кризисен режим, като включва в борбата целия наличен състав от пожарникари и увеличава максимално системата си за подпомагане. Горските огнени стихии продължават да избухват из целия запад на САЩ, заплашвайки да изпепелят хиляди домове и цели градове.

Приблизително 20 000 федерални огнеборци работят на терен, което е двойно повече от изпратените да потушават горските пожари по това време преди година. Агенцията е изправена пред „критични ограничения на ресурсите“, съобщиха от Югозападно-Тихоокеанския регион.

Близо 6 200 се борят със стихията, наречена Дикси, в Северна Калифорния, най-големият от 100 големи пожари, горящи, с още десетки в западна Канада. Огънят е започнал преди месец и е унищожил до момента повече от 1000 жилища, предприятия и други сгради, голяма част от които в малкия град Грийнвил в северната част на Сиера Невада. Огънят е опустошил площ, по-голяма от град Лондон, и продължава да заплашва повече от дузина селски и горски общности.

Поривистите и непостоянни ветрове заплашват да разпространят огъня до Уестууд, дървен град с 1700 души.

Междувременно пожарникари и жители се опитват да спасят стотици домове, докато пламъците нахлуват в индианския резерват Северен Шайен в югоизточна Монтана.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче