Секции

24 April 2024 10:16

7 случая на коронавирус в Нова Зеландия– всички са свързани с Австралия

Нова Зеландия регистрира още два нови случая на коронавирус, с което общият им брой стана 7 в последното огнище. Тестовете за секвенция на геноми при първия позитивен случай на инфекция в Окланд е свързан с австралийския щат Нов Южен Уелс, каза премиерът Джасинда Ардърн. И добави, че очакванията са инфекциите да се увеличават.

Всички жители на островната държава влязоха в най-строгия локдаун от 4-то ниво за три дни, считано от сряда. Всичко това – само заради един случай на зараза от вторник.

Окланд и Коромандел, в който заразен човек е прекарал известно време, ще бъдат заключени за една седмица.

Делта вариантът на COVID се разраства в Сидни.

Развитието на заразата от вариант Делта на коронавируса не е стигнало своя пик в Сидни и жителите трябва да се готвят за още смъртни случаи, съобщиха властите. Най-големият град в Австралия продължава да чупи рекордите за нови инфекции, въпреки че беше в близо двумесечен локдаун. Щат Нов Южен Уелс докладва за най-големия брой нови дневни инфекции – 633, от които 545 в Сидни. 60 души са починали от първия случай на Делта варианта, регистриран на 16 юни. В сряда бяха потвърдени още три смъртни случая.

Всеки трябва да стои в дома си, защото най-лошото предстои, каза премиерът на щата Гладис Береджиклиян.

Австралия е в хватката на трета вълна на инфекции, която изложи слабостите във ваксинационната кампания и вкара над половината от 25-милионното ѝ население в локдаун.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче