Секции

16 April 2024 21:42

Огромен пожар избухна в промишлената зона в турската столица Истанбул

Огромен пожар избухна в турската столица Истанбул, съобщава Анадолската агенция. Огънят е пламнал във вторник вечерта в индустриалния квартал „Икителли“ на европейския бряг на града.

По предварителни данни пламъците са тръгнали от предприятие за химически материали, като са се чули и няколко експлозии от мястото, където е избухнал пожарът. Според първоначалната информация огънят е възникнал в промишлен цех, където се произвежда одеколон и дезинфектант, но не е ясно, какво е довело до възпламеняването му. На местопроизшествието са пристигнали голям брой противопожарни и спасителни екипи.

Огънят е бил гасен и от въздуха с хеликоптери. Заради силния вятър в района обаче акцията е била много затруднена. Няколко превозни средства в индустриалния обект са изгорели при огнената стихия. Гражданска защита и полицията отцепиха района на пожара до сутринта, а част от живеещите в близките сгради са евакуирани. До момента няма данни за пострадали. Полицията е започнала разследване за причините, довели до инцидента.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче